Päiväkirja

10. heinä, 2015
www.rauma.fi

Lisätietoja Rauman Pitsiviikolta löytyy tästä linkistä-

10. heinä, 2015

Kesä on mennyt sateita väistellessä ja uunia lämmitellessä, on kyllä ollut poikkeuksellisen kylmä kesä. Mutta kesästä huolimatta tänäkin vuonna Rauman Pitsiviikot taas lähenee ja minun osallistuminen näyttää taas mahdolliselta, joten Perjantaina 17.7.-15 olisi tarkoitus suunnistella Suomen poikki raumalle ja Lauantaista lähtien olen bongattavissa Marelan sisäpihalta AR-puusorvaamon osaston läheisyydestä vaihtelevalla menestyksellä. Jos minnuu ei siinä näy sorvailemassa niin AR-Puusorvaamon osastolta voi kysellä sijaintiani. 🙂

 

Verkkokauppaani tuli myytäväksi viljeltyä visakoivua, kaikki kiinostuneet ottakaahan ilmoituksen yhteydessä olevaan puhelinnumeroon ja saatte lisätietoa sijainnista ja määristä.

8. maalis, 2015

Kylläpäs täällä on käyty kovasti katselemassa kirjoituksiani, kiitos kakille lukijoille.🙂

Olen tehnyt hyvän varaston kinnasneuloja myyntiin ja jatkossa tehdään lisää tarpeen mukaan, Kyselkää tarpeen mukaan lisää tietoa sähköpostilla tai kommentiikenttään.

Tämäkin talvi oli taasen leuto ja kostea, onneksi oli sen verran pakkasia että saatiin sisätiloista kosteutta kuivateltua pois ja samalla puutavaran tasapainokosteutta alemmaksi. Jotenkin sitä kaipaa entisiä talvia, jolloin oli oikeesti lunta ja pakkasta, liekkö se jossakin Suomalaisissa geeneissä vai mikälie. Entisöintitöitä olen tehnyt alta pois ja nyt pitäisi alkaakkin vuoden paras maalausaika, ellei vaan vesity ilman kosteuden takia, se jää nähtäväksi mutta luulen että maalaukset onnistuu silti.  Perinnemaalit tehdään monesti kasvipohjaisiin kuivuviin ölyijin, joiden kuivumiseen vaikuttaa paljon ilman kosteusprosentti joka keväällä on alhaisin ja lämpenevät ilmat parantavat huoneen ilmanvaihtoa jolloin öljyjen hapettuminen on tehokkaampaa. 

Viimevuoden lopulla konerikot alkoi vaivata pariin koneeseen ja niiden kuntoonsaamista odotellaan, osia on tullut, mutta osat ei ole olleet käypäsiä, joten jospa ne taas kuntoon saadaan.

22. joulu, 2014

Joulun puuhaa.

Joulun alla luovuus pääsee usein irti pilttuustaan, valmistetaan lahjoja, leivonnaisia, koristeita ja kuka mitäkin keksii, hienoa ja kiireistä aikaa. Verstaallakin pääsi luovuus hieman karkuteille ja piparitaikina päätyi lasersäteen tielle herkullisin seuraamuksin. Mitähän rakennusviranomaiset tuumaa näistä usein luvattomista rakennelmista? 🙂

Oikein hyvää joulua ja onnellista uuttavuotta!

22. joulu, 2014

Kokeilu, kuinka piparitaikina leikkautuu laserilla. Hieman liian nopeaksi arvioin ajonopeuden, mutta jos olisin tehnyt useamman kappaleen niin olisin korjannut nopeutta.