8. maalis, 2015

Kinnasneuloista.

Kylläpäs täällä on käyty kovasti katselemassa kirjoituksiani, kiitos kakille lukijoille.🙂

Olen tehnyt hyvän varaston kinnasneuloja myyntiin ja jatkossa tehdään lisää tarpeen mukaan, Kyselkää tarpeen mukaan lisää tietoa sähköpostilla tai kommentiikenttään.

Tämäkin talvi oli taasen leuto ja kostea, onneksi oli sen verran pakkasia että saatiin sisätiloista kosteutta kuivateltua pois ja samalla puutavaran tasapainokosteutta alemmaksi. Jotenkin sitä kaipaa entisiä talvia, jolloin oli oikeesti lunta ja pakkasta, liekkö se jossakin Suomalaisissa geeneissä vai mikälie. Entisöintitöitä olen tehnyt alta pois ja nyt pitäisi alkaakkin vuoden paras maalausaika, ellei vaan vesity ilman kosteuden takia, se jää nähtäväksi mutta luulen että maalaukset onnistuu silti.  Perinnemaalit tehdään monesti kasvipohjaisiin kuivuviin ölyijin, joiden kuivumiseen vaikuttaa paljon ilman kosteusprosentti joka keväällä on alhaisin ja lämpenevät ilmat parantavat huoneen ilmanvaihtoa jolloin öljyjen hapettuminen on tehokkaampaa. 

Viimevuoden lopulla konerikot alkoi vaivata pariin koneeseen ja niiden kuntoonsaamista odotellaan, osia on tullut, mutta osat ei ole olleet käypäsiä, joten jospa ne taas kuntoon saadaan.